Sokan gyermekkori beidegződések miatt idegenkednek a répától, pedig egyszerűségében az egyik legfontosabb és legjobb zöldség. Ha legyőzöd ezeket az előítéleteket, igazi gasztroélményben lesz részed. Meglepő, hogy mennyire finom étel készíthető belőle. Akik kóstolták, nem hitték el, hogy sima sárgarépa :-)
Póréhagymás répakrémleves
Hozzávalók:
1 póréhagyma felkarikázva,
50 dkg répa nagyobb kockára vágva,
3 evőkanál méz,
egy liter víz,
2db húsleves kocka,
olaj,
só,
1 kávéskanál őrölt szerecsendió,
1 kávéskanál őrölt babérlevél,
fél kávéskanál őrölt fehér bors .
Elkészítés:
Olajon megdinsztelem a póréhagymát, rádobom a répát, a mézzel megcsurgatom, néhány percet együtt párolom, közben megszórom a szerecsendióval, a babérral, borssal majd felöntöm a vízzel. Felforrás után belerakom a leveskockákat. Fedő alatt puhára főzöm a répát, majd merülő-mixerrel összeturmixolom, hogy krémes állagú legyen.
Tálaláshoz egy kis tejföl, kísérőnek pirított kenyérkocka, pirítós, esetleg készen kapható kenyérchips dukál. Chili pehellyel pikánsabbá tehetjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Nyomor a síneken
Napi videó: A három legszerencsésebb ember a Földön
Napi fotó: Ez a séta túl fárasztó volt