Sokan elképzelni sem tudják, hogy egy egyszerű zöldségből is mennyire finom leves készíthető. A gyerekkorunktól belénk ivódott előítéletektől nehezen tudunk megszabadulni. Gyakori tapasztalat, hogy egy répás, brokkolis vagy éppen sütőtökös fogástól előre fintorognak az emberek. De ha nem áruljuk el, miből készül a leves, sőt, arra bíztatjuk őket, hogy találják ki, miből készült, bizony, szinte kivétel nélkül mindenkinek ízleni fog. Azután jön a meglepetés. Ez is egy ilyen leves.
Pikáns sárgarépa krémleves
Hozzávalók:
1 nagy fej hagyma
50 dkg répa nagyobb kockára vágva
3 evőkanál méz
1 liter alaplé, vagy egy liter víz és 2db húsleves kocka
1 kávéskanál őrölt kakukkfű
fél kávéskanál őrölt fehérbors
mustár
olaj
só
Elkészítés:
Olajon megdinsztelem a hagymát, rádobom a répát, a mézzel megcsurgatom, néhány percet együtt párolom, közben megszórom a kakukkfűvel, borssal, majd felöntöm az alaplével. Ha leveskockát használunk, vízzel öntjük fel, és felforrás után rakom bele a leveskockákat. Fedő alatt puhára főzöm a répát, majd merülő mixerrel összeturmixolom, hogy krémes állagú legyen. Ízesítsük mustárral.
Tálaláshoz pirított kenyérkocka, pirítós, vagy készen kapható kenyérchips ajánlott. Pikánssá tehetjük kevés chiliporral.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Óceánban lebegő pizzéria
Macskaőrség: Most nem is olyan veszélyes nagymacskák