Jövő héten megint visszatér a kánikula, amikor az embernek semmi kedve főzni, a meleg tűzhely gondolatát is utálja, csak valami hidegre vágyik. A nyár a hideg gyümölcslevesek időszaka. Ez a recept is percek alatt, főzés nélkül elkészíthető, és két féle barackkal játszunk benne, amelyek kellemes kontrasztban vannak egymással.
Dupla barack krémleves
Hozzávalók:
1 liter 100%-os őszibaracklé
3-4 db őszibarack
2,5 dl 30%-os tejszín
0,5 kg sárgabarack
Elkészítés:
1, Az őszibaracklét egy nagy tálba öntjük. Az őszibarackokat meghámozzuk, magját kivesszük, és hozzáadjuk a léhez. Merülő mixerrel pépesítjük a gyümölcsöt, ezzel sűrítjük be a levest.
2. Szűrön keresztül hozzáadjuk a tejszínt. A visszamaradó tejszíncsomókat egy kis lével és kanállal nyomkodjuk át. Szükség esetén édesítjük.
3. A sárgabarackot hámozzuk meg és kockázzuk fel. Adjuk hozzá a leveshez, és hűtőszekrényben hűsük ki. Hidegen tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint 95.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.