Tormás túrókrém (tormakrém)

Tormás túrókrém, vagy röviden a tormakrémet imádom, legismertebb az ezzel töltött sonkatekercs, vagy sajttekercs. Meglepően sok recept létezik rá, van savanyúbb, édesebb, krumplival, tejjel, A hidegkonyhai szakácskönyvekben is többféle recept van. De csak az egyik ízt szeretem, egy nem túl aromás, pikáns, kissé édes, selymes krémet. Nemrégiben végre ettem egy finomat, és úgy döntöttem, megpróbálom kitalálni az összetevőket és az arányokat. Néhány kísérlettel sikerült kikevernem azt az ízt, amire mindenki elégedetten csettintett. Minden csak az összetevőkönés az arányokon múlott, elkészíteni már gyerekjáték.

Tormás túrókrém

Tovább


A világ végén főzni

Semmi sincs olyan távol a földön a civilizációtól, mint az Antarktiszon a Concordia kutatóállomás. Kilenc hónapig itt megáll az élet, mert a járművek sem bírják a hideget. Ilyenkor csökkentett személyzettel dolgozik az állomás. Cyprien Versaux francia asztrobiológus, szabadidejében a hideg bemutatásával szórakoztatja a világot. Ezeken a képeken bemutatja, hogyan reagálnak az ételek a mínusz 70 fokos külső hőmérsékletre, amihez képest minden mélyfagyasztó trópusi sziget.Antarktisz hideg étel

Tovább


Kolozsvári tojássaláta

Egy egyszerű tojássaláta, amely könnyen és egyszerűen elkészíthető., de ez egyszerű tojás íznek mennyei aromát varázsol a füstölt sült szalonna aromája. Az egyszerűség tökéletessége.

recept hidegkonyha saláta majonéz joghurt tojás kolozsvári szalonna

Kolozsvári tojássaláta

Hozzávalók:
10 tojás
30-35 dkg minél húsosabb kolozsvári szalonna
1 csomag zöldhagyma
20 dkg majonéz
15 dkg görög krémjoghurt
1 kávéskanál fehérbors
1/2 kávéskanál só

Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk tojásszeletelővel keresztben és hosszában is felvágjuk. Így felkockázzuk.
A szalonnát kis kockákra vágjuk és ropogósra sütjük. A kiolvadt zsírt leöntjük róla, és lehűtjük.
A zöldhagymát zöldjével együtt felkarikázzuk.
A majonézt a joghurttal összekeverjük, sóval borssal fűszerezzük. Óvatosan forgassuk bele a tojást és a szalonnát. Ínyencek egy kevés olvadt zsírral pikánsabbá tehetik.
Kevés vágott snidlinggel díszíthetjük a tetejét.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Amikor a golyók és lövedékek elakadtak  
Macskaőrség:  Macskamentés  
Napi videó:  
Üvegfalú vécé  
Napi fotó:
Ahol odafigyelnek az utcára

recept hidegkonyha saláta majonéz joghurt tojás kolozsvári szalonna

Tovább


Banános almakrémleves főzés nélkül

Még ránk vár a nyár utolsó nagy dobása, és visszatér a kánikula. Ilyenkor nincs túl sok kedve főzni senkinek. Ez a recept egy könnyű nyári gyümölcsleves, nem csak gyorsan elkészíthető, de főzésre sincs szükség.recept főétel leves hideg főzés nélkül alma banán

Banános almakrémleves főzés nélkül

Tovább


Málna-krémleves hidegen készítve

Ki akar ilyen kánikulában a tűzhely mellett állni?

Tombol a kánikula, de ebéd kellene. Próbálunk a lakás hűvösébe menekülni, de ha főzünk, azzal a lakást melegítjük. A meleg miatt mozogni sincs az embernek kedve. Ilyenkor igazán fontos szempont a receptnél a gyors elkészítés. Ha ráadásul kiderül, hogy főzésre sincs szükség, az étel abszolút befutó.

Ez egy főzés nélkül készíthető gyümölcsleves. Pár perc alatt kikeverhető, és ha minden alapanyagot a hűtőben tároltunk, azonnal hidegen tálalható. Hogy még hidegebb legyen, nyugodtan rakhatunk bele jégkockát, ha tányérban tálaljuk fagyasztott gyümölcsöt is rakhatunk bele.

De egy ilyen jéghideg levest nem kell feltétlen tányérban felszolgálni. Töltsd egy bögrébe, s szívószállal szopogasd el az árnyékban.

recept hidegétel leves gyümölcs málna

Málna-krémleves hidegen készítve

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.