Még ránk vár a nyár utolsó nagy dobása, és visszatér a kánikula. Ilyenkor nincs túl sok kedve főzni senkinek. Ez a recept egy könnyű nyári gyümölcsleves, nem csak gyorsan elkészíthető, de főzésre sincs szükség.
Banános almakrémleves főzés nélkül
Még ránk vár a nyár utolsó nagy dobása, és visszatér a kánikula. Ilyenkor nincs túl sok kedve főzni senkinek. Ez a recept egy könnyű nyári gyümölcsleves, nem csak gyorsan elkészíthető, de főzésre sincs szükség.
Banános almakrémleves főzés nélkül
Ki akar ilyen kánikulában a tűzhely mellett állni?
Tombol a kánikula, de ebéd kellene. Próbálunk a lakás hűvösébe menekülni, de ha főzünk, azzal a lakást melegítjük. A meleg miatt mozogni sincs az embernek kedve. Ilyenkor igazán fontos szempont a receptnél a gyors elkészítés. Ha ráadásul kiderül, hogy főzésre sincs szükség, az étel abszolút befutó.
Ez egy főzés nélkül készíthető gyümölcsleves. Pár perc alatt kikeverhető, és ha minden alapanyagot a hűtőben tároltunk, azonnal hidegen tálalható. Hogy még hidegebb legyen, nyugodtan rakhatunk bele jégkockát, ha tányérban tálaljuk fagyasztott gyümölcsöt is rakhatunk bele.
De egy ilyen jéghideg levest nem kell feltétlen tányérban felszolgálni. Töltsd egy bögrébe, s szívószállal szopogasd el az árnyékban.
Málna-krémleves hidegen készítve
Nagy kedvenceim a sós sült tészták, mindenféle hússal vagy zöldséggel töltött táskák, tésztazsebek. Legyen az kelt tésztába, leveles tésztába, vagy akár réteslapba csomagolva, az egyszerű vagy éppen rafinált fűszeres töltelék mennyei második fogás egy tartalmas leves után, de remek önálló vacsora is lehet. Ez az recept az egyik legegyszerűbb, mégis az egyik legnagyobb sikerű a családban. Hidegen-melegen egyaránt isteni.
Csirkés leveles-táska
Sokszor van olyan pillanat, amikor nincs kedvünk vagy időnk a konyhában pepecselni, de egy kis édesség olyan jól esne. Egy könnyű reggeli, vagy délutáni nassolás? Mindegy, a lényeg, hogy pillanatok alatt elkészíthető, egészséges, és nagyon finom. Az arányok úgy állítod össze, ahogy neked ízlik. Most épp itt az eperszezon, de télen is tökéletes fagysztott eperből.
3 perces eperdesszert
Szeretem, ha a húsokat nem a hagyományos módom készítem el. Az egyik ilyen módszer, amikor egy sütőformában, különböző kísérőkkel együtt sütöm meg. A hús így inkább párolódik, ezért egészségesebb. A köré kevert egyéb összetevők pedig az ízét gazdagítják, és szinte pástétomként állnak össze egyetlen tömbbe. Ez hidegen jól szeletelhető, remekül mutat a hideg tálakon. Már ha van időnk kivárni. Frissen és forrón ez sokkal szétesősebb, viszont mennyei finomság.
Sonkába burkolt csirke