A hétvégén úgy adódott, hogy finom paprikás csirke volt az ebéd galuskával. Végül úgy alakult, hogy a paprikás elfogyott, de galuskából még maradt egy jó jókora halom. Az első gondolatom az volt, hogy másnap ráütök néhány tojást, és már csak egy kis fejes saláta kell a tojásos nokedlihez. Ekkor villant be az ötlet, miért ne lehetne a tojásos galuska édes. Miért ne lehetne nokedliből édes tésztát készíteni. Így született meg a túrós galuska receptje. Darapos meggydzsemmel fenséges volt.
Mascarponés-joghurtos málnakehely
Mindenkinek az életében előfordul, hogy váratlanul beállít egy-két barát vagy rokon, vagy egyszerűen csak a család "finoman jelzi" igényét, hogy örömmel vennének egy kis édességet. Vannak gyorsan összedobható receptek, de ha a helyzetet súlyosbítja, hogy nincs kedvünk most a konyhában főzni vagy sütni, akkor bizony válság van. Ilyen pillanatokra tökéletes ez a kehely. Csak olyan összetevői vannak, amely nyugodtan lehetnek állandóan otthon, így bármikor össze lehet dobni, szó szerint percek alatt.
Mascarponés-joghurtos málnakehely
Medvehagymás tojáskrém
Ha húsvétra nem akarsz csak egyszerű kemény tojást adni a sonka mellé, és van kedved kihasználni a tavasz adta lehetőségeket, akkor ez a te recepted. Egy kis plusz munka, de egy kellemes íz, és feldobja a húsvéti asztalt.
Medvehagymás tojáskrém
Sonkás-medvehagymás csirkés pite
Nagy rajongója vagyok a mindenféle sós pitéknek, legyen az húsos, zöldséges, sajtos. De legjobb mindezek kombinációja. Most hétvégén egy olyan verzió készült nálunk, hogy igazán benne van minden apai-anyai: csirke, sonka, gomba, füstölt sajt, medvehagyma. Melegen, hidegen egyaránt szenzációs eledel.
Úgy lesz tökéletes, ha forrón felvágva még nedves, szétesős a töltelék, így hidegen sem lesz száraz.
Sonkás-medvehagymás csirkés pite
Hidegtál művészet
Ha még nincs kész az esti bulira a hidegtál, itt van néhány ötlet, hogy készítheted el nem csak látványosan, de igazi művészi igényességgel.