Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Epres görög-gyümölcsleves

Használjuk ki az utolsó epres napokat.

A görög gyümölcsleves (bár a gasztrosznobok utálják, mert se nem autentikus recept, se nem Görögországból jött, egy Görög nevű szakács készítette) az egyik nyári kedvencem. Szó szerint percek alatt, hidegen, főzés nélkül össze lehet dobni. Az ember beesik a forróságból a lakásba, és ha volt annyi esze, hogy minden hozzávalót a hűtőben tartott, öt perc múlva már kanalazhatja is. Az "eredeti" receptek számát meg sem lehet becsülni. A lényeg a hideg leves, és az idénygyümölcs. Én leggyakrabban e recept szerint készítem el, most eper került bele.

Epres görög-gyümölcsleves

Tovább


Sütőtök csatni

Itt az ősz indul a sütőtök-szezon. A klasszikus indiai csatni szép lassan asszimilálódik az európai konyhába, nálunk is egyre népszerűbb. A keleties fűszerezés mellé egyre általánosabb a honos zöldségek és gyümölcsök és fűszerek használata. Így készült ez a sütőtök csatni is. Bár most  pirítóssal tálaltam, sültek mellé is finom köret. Hidegen és melegen is fogyasztható. Természetesen ízlés szerint a csilit ki lehet hagyni.

Sütőtök csatni

Hozzávalók:
30 dkg kockára vágott sütőtök
3 db alma hámozva, kockára vágva
1 fej hagyma kockára vágva
1 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
8 dkg füstölt kolozsvári húsos szalonna, vagy sonka vékony csíkra vágva
vaj,
kurkuma,
őrölt gyömbér,
kakukkfű,
bors,
csili,
pici só
méz
hántolt, pirított tökmag

Elkészítés:
Vajon megpárolom a hagymát és a  fokhagymát, rárakom a sonkát, a sütőtököt, fűszereket, kis vizet, fedő alatt párolom. Amikor a sütőtök félig puha az almát is hozzáadom. A végén leveszem a fedőt, hogy a vizet elfőzzem, közben egy teáskanál mézet keverek rá és megszórom tökmaggal.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:    28 pici egér a vadonból

Napi videó:   Furcsa szerenád

Napi fotó:  Rendőrcsapda

Macskaőrség:  Házi oroszlán 1971-ben

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Chiapas-mártás

Ez a könnyed mártás megmutatja, mennyi áthallás van a mexikói és a magyar konyha között. Egy pillanatok alatt elkészíthető, főzést nem igénylő mártás, ami egyaránt alkalmas húsételek mellé, chips mellé mártogatósnak, burritó vagy Quesadilla ízesítésére. Mindössze öt perc alatt elkészíthető. Nagyon könnyű friss nyári íz, de télen is könnyen elkészíthető.

recept főzés nélkül 5 perc Chiapas mártás öntet mártogató hideg étel

Chiapas-mártás

Tovább


Epres-sajtos kehely

Sose fogom megérteni, hogy a mascarponet miért nevezik sajtnak, amikor valójában krémsűrű tejszín. De bárminek is nevezik, az egyik legjobb sütemény- és krém alap. Ez egy egyszerű hideg desszert, bármilyen gyümölccsel elkészíthető, most éppen az epernek van szezonja, ezért ezzel készült .

Epres sajtos kehely

Tovább


Papillon-saláta

Nevével ellentétben nem egy olyan könnyed fogás, mint a pillangó, viszont nagyon finom.

Papillon-saláta

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.