Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fűszeres paradicsom mártogatós

Imádom a különböző csipszeket mártogatni, de általában nem veszek semmilyen kész mártást. A kedvenc mártogatós szószomat igen egyszerű elkészíteni, és nagyságrendekkel finomabb, mint bármelyik bolti.

 

Fűszeres paradicsom mártogatós

Hozzávalók:
1,5kg paradicsom
6 gerezd fokhagyma
0,5 dl olivaolaj
2 evőkanál cukor
1 teáskanál oregano
kevés só

 Elkészítés:
Az olivaolajon megfuttatom a fokhagymát. Rádobom a megmosott, feldarabolt paradicsomot, (nem kell megpucolni), alaposan elkeverem, majd merülő-mixerrel pépesítem. Hozzáadom az oreganot, a cukrot, megsózom, és kis lángon besűrűsödésig főzöm.

Kihűlés után azonnal fogyasztható.

De rakhatjuk tiszta, forró vízzel kiöblített üvegekbe, gondosan zárjuk  le, és tegyük száraz dunsztba. Így akár hosszabb ideig eláll, bár erre sok esélye nincs.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   3D csodák a falakon

Napi videó:   Dühös parafenomén a kávézóban

Napi fotó:  Egyre álmosabb vagyok

Macskaőrség:   Boldog macskák 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Torockói házimájas

Erdély egyik legszebb részén, Torockón, a Székelykő alatt áll egy kedves panzió, amelynek tulajdonosai nagyon kedves barátaim. Az egyik reggelire kaptuk sok más mellett ezt a fantasztikus házi májast. Nem voltam rest, és elkértem a receptjét.

Torockói házimájas

Tovább


Kecskesajttal töltött paprika olajban

Hétvégén a piacon jártam, amikor megláttam ezeket a gyönyörű, pici, piros paprikákat. Rögtön döntöttem, hogy ezzel fogom elkészíteni a párom egyik kedvencét. Eredetileg olasz előétel, de ma már hidegtálak rendszeres vendége.

Kecskesajttal töltött paprika olajban

Tovább


Olasz paradicsomos pulykapástétom

Ez a remekbe hangzó név egy egyszerű konyhai trükköt takar: hogyan használd fel a maradékot.

Egy nagyobb társaság pulykahúsból készült bolognai makarónit kapott ebédre, és megmaradt kb. fél kilónyi bolognai mártás. Ebből készült vacsorára a pástétom, ami az utolsó falatig elfogyott. De kiváló melegszendvics-krémnek is.

Olasz paradicsomos pulykapástétom

Tovább


Jeges kávé fordítva

A nyári kánikulai reggelen nekem sokkal jobban esik egy nagy bögre jeges tejeskávé, mint egy forró fekete. A klasszikus módszer szerint az ember lefőzi a kávét, lehűti, tejet önt hozzá, belekerül a cukor és a jégkocka. Ennél van egy gyorsabb és praktikusabb megoldás: a kávé-jégkocka.

Lefőzünk egy nagy adag kávét, beédesítjük annyi cukorral, ahogy tejeskávénak szeretjük. Kihűlése után jégkocka-készítőbe öntjük, és kifagyasztjuk. Akár több napi adagot is elkészíthetünk előre. Reggel csak kipattintunk annyi kockát a tejbe, amennyire sötétnek szeretnénk. Mire felolvad, kész a jegeskávé.

 

És mellesleg látványnak sem utolsó. És ha még egy gombóc vaníliafagyit is hozzáadunk...

Ha szereted a Toochee Blogot, kérlek szavazz ránk a GoldenBlog versenyen a <<PopArt>> kategóriában. Mindössze három kattintás, mert a te szavazatod is számít. A szavazás névtelen, és teljesen biztonságos.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Aki álmát adta egy életért

Napi videó:   Csak két ember van, aki ezt meg tudja csinálni

Napi fotó:  Nézz mélyen a szemembe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.