Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ötperces hidegkonyha: Magyaros sajttorta

Szeretem az olyan ételeket, amelyek néhány közönséges alapanyag összekombinálásból valami különlegesebb jöhet létre. Különösen akkor, ha ez gyorsan elkészíthető. Váratlanul beállított vendégek fogadására tökéletes.

Magyaros sajttorta

Hozzávalók:
1 nagy csomag (40dkg) csomagolt szeletelt sajt (tenyérméretű)
1 doboz magyaros vajkrém

Elkészítés:

Az első szelet sajtot leterítjük a deszkára. Megkenjük a vajkrémmel.

Rátesszük a következő szelet sajtot, ezt is megkenjük. Így folytatjuk, amíg van sajt. Igyekezzünk úgy elosztani a vajkrémet, hogy egyenletesen kenjük vele a szeleteket.

 A végén a maradékot kenjük a tetejére, és valamilyen mintával díszítsük, például hullámos szélű tortakrém-lappal. Díszíthetjük snidlinggel, uborkával, szórt petrezselyemmel, stb.

 

Rakjuk be rövid időre a fagyasztóba. Ha a vaj megkeményedett, szeleteljük fel. Mint  képen is látszik, nekem nem volt türelmem eleget várni. J

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenháromezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A világ szemét-fővárosa

Napi videó:   Így játszik egy parkour Assassin Creed-et

Napi fotó:  Keresd az egeret

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Apa szuperszendvicse

Családunkban van egy fogalom: Apa szuperszendvicse. Fiam időnként ezt kér vacsorára. A recept mögött semmilyen titok nem lappang. A szendvics lényege, hogy amit amúgy is kiraknánk az asztalra vacsoraként, abból csináljunk bőségesen megrakott, gusztusos, és ínycsiklandozó szendvicseket. Sokkal nagyobb kedvvel ül le így a család vacsorázni, és sokkal jobban is esik. Csupán igazolódik a régi tétel, hogy a szépen elkészített és tálalt étel, sokkal nagyobb élvezettel fogyasztható. Most így készült:

Hozzávalók:

sokmagvas bagett,
kockasajt,
kolbász,
saláta,
jégcsapretek,
kígyóuborka,
ementáli jellegű sajt,
piros arany,

Elkészítés:

Félbevágom a bagettet, és megkenem a kockasajttal

Tovább


Gyors korhelysaláta


Így másnaposan a gyomor gyakran nincs a legjobb állapotban, jól esne valami étel, ami gyorsan elkészül, pihenteti a gyomrot, és jólesően savanykás. Erre a legjobb megoldás a gyors korhelysaláta. Ha minden van hozzá otthon, 3 perc alatt elkészíthető.

A korhelysalátának is számos változata létezik, az összetevők változhatnak, a lényeg, hogy savanyú – és annak aki szereti – csípős legyen. Ez egy egyszerű változat , és nagyon szeretem.

Ez körülbelül egy személynek elég, ahányan vagyunk, annyival szorozzuk fel a mennyiségeket.

Gyors korhelysaláta

Hozzávalók:
5 evőkanál tejföl
3 evőkanál majonéz
1 csapott evőkanál mustár
1 teáskanál cukor
10-15 dkg csalamádé,
1 darab virsli

 Elkészítés:
A tejfölt, a majonézt, a mustárt, és a cukrot alaposan összekeverem. Hozzáadom az apróra vágott csalamádét, és a felkarikázott virslit, és összeforgatom. Máris tálalásra kész.

Virsli nélkül nagyon jó kísérője a bundáskenyérnek.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Motiváció újévi fogadalmakhoz

Napi videó:   Kandi kamera - UFO leszállás

Napi fotó:  Kit érdekel a hideg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


KFC káposztasaláta és gyors tartármártás

Tegnap egy plázában ebédeltem, és hallottam, ahogy a szomszéd asztalnál két nő a KFC káposztasalátáját dícséri. Egy mondat ütötte meg a fülemet: „ De kár, hogy ezt nem lehet készen kapni a boltban…”

A világ legegyszerűbb salátáját árulják a KFC-ben, semmi különleges nincs benne. Nálunk ez rendszeres fogás a bundás kenyér mellé, mert öt perc alatt össze lehet dobni.  Gyakorlatilag csak bele kell dobálni a hozzávalókat egy tálba, és jól elkeverni. Általában nem méricskélek, csak úgy „gondolomra” rakom össze, de azok kedvéért akik először csinálják, vagy szeretnek pontosan méricskélni, azoknak jöjjön  a recept:

 

Gyors tartár-mártás

Hozzávalók:

5 evőkanál tejföl

3 evőkanál majonéz

1 csapott evőkanál mustár

1 teáskanál cukor

Elkészítés: 

A hozzávalókat alaposan elkeverem. Ennyi.

 

KFC káposztasaláta

Hozzávalók:

1 adag gyors tartár-mártás

25 dkg fejes káposzta

12 dkg sárgarépa

Elkészítés:

A káposztát és a répát nagylyukú reszelőn lereszelem, és belekeverem a tartár mártásba. Ennyi. A receptet nyugodtan igazíthatod a z ízlésedhez: mennyi legyen a répa/káposzta aránya, mennyire vastagon borítsa  mártás.


Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ilyet akarok: Itt a gyalog-galopp fehér nyula

Napi videó:   Így se sokan előztek még

Napi fotó:  Biztos jó nőt vettél el?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Vinetta, a padlizsán krém

Ez a padlizsán legfinomabb formája. Sokféle recept létezik rá, mivel izlés szerint készíthető, ezért sok háznál ugyanaz a recept más és más.

hidegkonyha előétel krém Vinetta padlizsánkrém

Ez egy nagyon finom padlizsán krém, melyet régóta készítek. Az ismerősök és barátok szerint nálunk ették a legfinomabbat. Sokan kérték már a receptjét, de én mindig a kóstolás módszerét használom, hogy igazán finom legyen. Eddig nem voltak pontos mennyiségek. Ma készítés közben méricskéltem, számoltam, hogy le tudjam írni a pontos receptet. Ezért kicsit furcsák a mennyiségek, de azt én általam megszokott ízt kapjátok. De ajánlom mindenkinek, hogy bátran kísérletezzen a mennyiségekkel.

Vinetta - padlizsánkrém

Hozzávalók:

85 dkg sült, hámozott padlizsán

1kávéskanál őrölt feketebors,

5 kávéskanál só,

3 evőkanál mustár,

6 evőkanál majonéz,

kb. 5 gramm fokhagyma (2-4 gerezd),

egy nagy fej (13 dkg) apróra vágott vöröshagyma.

Készítés:

A feladat innentől egyszerű: az egészet homogénre kikeverjük, és pirítóssal tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Miért lopják a Porsche lámpákat

Napi videó:   Kicsit durva medencés buli

Napi fotó:  Nyomok utánad

hidegkonyha előétel krém Vinetta padlizsánkrém

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.