Ha húsvétra nem akarsz csak egyszerű kemény tojást adni a sonka mellé, és van kedved kihasználni a tavasz adta lehetőségeket, akkor ez a te recepted. Egy kis plusz munka, de egy kellemes íz, és feldobja a húsvéti asztalt.recept hidegkonyha tojás krém töltött medvehagyma

Medvehagymás tojáskrém

 

Hozzávalók:
12 db tojás
3dkg vaj
1-2 kanál joghurt
6-8 levél medvehagyma

bors
szerecsendió

Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, és félbe vágjuk.  A medvehagymát szára nélkül apróra vágjuk. A tojássárgáját kivájjuk, hozzáadjuk a vajat fűszerezzük, és annyi joghurtot teszük bele, hogy kellemesen krémes legyen. A végén beleforgatjuk a medvehagymát is. A krémet visszatöltjük a fehérjébe.  Ha a medvehagymának volt bimbója, beletűzhetjük a krémbe.

Tipp:
1, Az ilyen krémeket késes mixerrel keverem, mert tökéletes homogén krémeket lehet készíteni.
2, Szeretem, ha sok krém van a tojásban. Ezért 1-2 egész kemény tojást pluszban hozzá szoktam adni a krémhez, hogy felszaporítsam.

recept hidegkonyha tojás krém töltött medvehagyma

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint harmincegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Az emberi bőr Michelangeloja
Macskaőrség:  A suska az enyém
Napi videó:   Üveggolyó-verseny
Napi fotó:  Ugyanahhoz a szabóhoz járunk?

recept hidegkonyha tojás krém töltött medvehagyma