Mindenkinek az életében előfordul, hogy váratlanul beállít egy-két barát vagy rokon, vagy egyszerűen csak a család „finoman jelzi” igényét, hogy örömmel vennének egy kis édességet. Vannak gyorsan összedobható receptek, de ha a helyzetet súlyosbítja, hogy nincs kedvünk most a konyhában főzni vagy sütni, akkor bizony válság van. Ilyen pillanatokra tökéletes ez a kehely. Csak olyan összetevői vannak, amely nyugodtan lehetnek állandóan otthon, így bármikor össze lehet dobni, szó szerint percek alatt.

recept édesség hideg főzésnélkül málna mascarpone joghurt

Mascarponés-joghurtos málnakehely

 

Hozzávalók:
Mascarpone
Nádcukorral édesített görög joghurt
Fagyasztott málna
Zabkeksz
Porcukor

Elkészítés:
Nincsenek pontos mennyiségek, saját ízlésünk szerint alakítsuk az összetételt.
Keverjük össze a mascarponét porcukorral, adjuk hozzá a málnát, és kézi mixerrel készítsünk krémet.
Törjünk nagyobb darabokra néhány kekszet a kehely aljára. Tegyünk rá egy réteg édes joghurtot. Erre jön egy réteg fagyasztott málna, majd ismét joghurt. Erre jön a réteg málnás mascarpone. Ismét eg réteg joghurt, majd díszítésül néhány szem málna és egy keksz.
Fogyasztásig tartsuk hidegen, de frissen tálalva a tökéletes.

recept édesség hideg főzésnélkül málna mascarpone joghurt

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint harmincháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Mi a férfibarlang ellentéte?
Macskaőrség:   Minden macska a talpára esik
Napi videó:   Az első emberszállító drónhelikopter
Napi fotó:  Remélem óvatosan vezetsz!

recept édesség hideg főzésnélkül málna mascarpone joghurt