Olyan szép meleg őszi napok vannak, hogy még szívesen grillezek odakinn. Ez a recept egy kényelmes fogás: a batyukat el lehet készíteni előre, és csak át kell párolni őket a parázs felett, vagy akár beáshatjuk a hamuba is. A hús megpuhul, de mellette a zöldségek kellemesen ropogósak maradnak.

Csirkés grillbatyu

 

Hozzávalók:
60 dkg csirkecomb-filé
20 dkg gomba
1 nagy sárgarépa
2db paprika
néhány káposzta levél

bors
flekken fűszerkeverék
olaj
 

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk. A gombát felszeleteljük, a répát vékonyan felkarikázzuk, a paprikát és a káposztát felkockázzuk. Egy nagyobb tálba tegyünk pár kanál étolajat, adjuk hozzá a fűszerkeveréket. Adjuk hozzá a húst és a zöldségeket, és alaposan forgassuk át.

Vastag grillező alufóliát terítsük az asztalra, tegyünk rá egy dagot a keverkből, formázzuj hosszúkás lapos halommá. Alaposan csomagoljuk be. Parázs felett pároljuk meg.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Legjobb esküvői képek
Macskaőrség:  Hajtóvadászat a gyilkos tigris után  
Napi videó:  
Összeomló álmok
Napi fotó: Csinált magának szép kilátást