Nagy rajongója vagyok a kenyérlepényeknek, legyen az olasz pizza, török pide, vagy magyar töki pompos. Sok országban megtalálható, az elv mindenhol ugyanaz. A kenyér készítésénél megmaradt tésztát sütötték meg a kemencében. A feltét vagy sütés előtt, vagy sütés után került rá. Az idők múlásával a maradékból önálló étel született, amely a világ minden táján nagy népszerűségnek örvend. 

Csabai kenyérlepényrecept főétel melegétel tészta lepény kolbász tejföl hagyma csabai

 

Hozzávalók:
20 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
2 dl víz
1,5 kávéskanál só
pici cukor

Feltét:
1 szál csabai kolbász
2 nagy faj lilahagyma
1 nagy paprika
10-15dkg reszelt sajt
tejföl

Elkészítés:
A langyos vízben a pici cukorral az élesztőt megfuttatjuk, majd a liszttel tésztát gyúrunk belőle. Sütőlapot vagy tepsit meghintjük liszttel, és a tésztát húzogatással megfelelő méretűre nyújtjuk.

Vastagon megkenjük tejföllel, megszórjuk a felkarikázott hagymával, kolbásszal, és paprikával, végül megszórjuk a reszelt sajttal.

Forró sütőben készre sütjük.

recept főétel melegétel tészta lepény kolbász tejföl hagyma csabai

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel ötvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  A kanadai vadon szépsége
Macskaőrség:   Boci és cica
Napi videó:   Pásztor-drón
Napi fotó:  Itt egészen más a reggeli trónolás

recept főétel melegétel tészta lepény kolbász tejföl hagyma csabai