A család egyik kedvenc édessége. Tipikus „Megkívántam az édeset kellene valami gyorsan” sütemény. Gyorsan elkészül, sütést nem igényel, egyszerű és finom. Nem szükséges külön bevásárlás hozzá, minden összetevő lehet otthon.

recept sütemény bajadéra keksz dió kakaó gyors

Bajadéra szelet

 

Hozzávalók:
15 dkg kristálycukor
30 dkg darált dió
30 dkg darált keksz
25 dkg vaj
3 evőkanál kakaópor
csipet só
10 dkg tortabevonó csoki
2 dkg vaj
1 dl víz

Elkészítés:

A vizet felmelegítjük, feloldjuk benne a cukrot és a sót. Hozzáadjuk a vajat, és addig melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a diót és a kekszet. Alaposan összedolgozzuk.

Amikor kellően lehűlt, kettéosztjuk, és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport. Ki vékonyabban, ki vastagabban szereti a süteményt. Ezért válasszunk ki egy akkor a tálat vagy tepsit, amelyben kb. olyan vastagon tudjuk teríteni a masszát, ahogy nekünk tetszik. Béleljük ki alufóliával, és lapogassuk bele a kakaós masszát, simítsuk el, és jöhet rá a világos massza. Ha van kedvünk játszani, ujjal nyomkodjuk bele párhuzamos mélyedéseket, így a végén a két massza hullámos mintát ad.

Olvasszuk fel a vajjal a tortabevonót, és terítsük a tetejére. Megszilárdulásig próbáljuk meg eldugni a család elől.recept sütemény bajadéra keksz dió kakaó gyors

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz aközel harmincötmezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  25 000 piton bőre
Macskaőrség:   Akkor kellett volna elkaparni, mikor kijött a lóból
Napi videó:  Tengeri kígyó
Napi fotó:  Mit kapsz a pénzedért?

recept sütemény bajadéra keksz dió kakaó gyors