Egy ételben három ország.

Hamarosan véget ér a kánikula a hétvégén már hűvösebb lesz, tervezhetünk nehezebb étellel is. Mint minden tészta a különböző nudlik és a gnocchi is nagy kedvencem. Egy kitűnő hordozófelület, amelyhez a jól összeválogatott kiegészítők tesznek tökéletes fogássá. Ez egy olyan válogatás, ahol három ország alapanyagai keverednek elképesztő ízorgiává.recept főétel melegétel tészta gnocci bacon camembert

Baconos-camembertes gnocchi

Hozzávalók:
50 dkg gnocchi
15 dkg kockázott bacon
pár szelet bacon
20 dkg érett camembert
besamel-mártás
bors

Elkészítés:
A sajtot apró kockákra vágjuk. A gnocchit hagyományos módon megfőzzük. Adjunk hozzá annyi besamel-mártást, hogy vastagon maccsos legyen. Szórjuk rá a szalonnát, borsozzuk meg, adjuk hozzá a camembert is, majd óvatosan forgassuk össze. Öntsük tűzálló tálba, fedjük le bacon szeletekkel, majd 180 fokos süssük addig, míg a szalonna szép ropogós lesz.

recept főétel melegétel tészta gnocci bacon camembert

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Férfi vagy női
Macskaőrség:  A dzsungel digitális állatai  
Napi videó:  
Airbus drón  
Napi fotó:
Extázis

recept főétel melegétel tészta gnocci bacon camembert