A megszokott olasz íz egy kis szláv beütéssel. A snidling és a juhtúró varázslatos aromát képez. Ez lehetne a sajtos gnocci és a juhtúrós sztrapacska szerelemgyereke.
Juhtúrós gnocci tálka
A megszokott olasz íz egy kis szláv beütéssel. A snidling és a juhtúró varázslatos aromát képez. Ez lehetne a sajtos gnocci és a juhtúrós sztrapacska szerelemgyereke.
Juhtúrós gnocci tálka
A Gnocchi mint étel egy igen ősi forma, amelyek kicsiny és gömbölyded formájúak, általában gabonalisztet, burgonyát, száraz kenyeret, gumós és más zöldségeket tartalmaznak. Olaszországban a Gnocchi di patate, azaz a krumplis gnocchi a legismertebb. Egy nagyon kedvelt fogássá vált 1880-tól amikor megjelent az európai piacokon az Amerikában termett burgonya. Miután felfutott a helyi termesztés, egy mindenki számára elérhető ízletes étellé vált.
A nagyobb méretű gnocchi kisebb testvére a chicche (ejtsd kikke). Apró golyócskák, körülbelül csicseriborsó méretűek. Nagy testvéréhez hasonlóan használható. Most egy isteni pikáns verzióját mutatom meg. Gyors egyszerű recept.
A gorgonzola nagy kedvencem: a kékpenészes és a camembert jellegű sajtok legjobb tulajdonságait egyesíti. Egy tökéletes ízkavalkád, amelyből fantasztikus mártást lehet készíteni.
Gorgonzolás Chicche
Egy ételben három ország.
Hamarosan véget ér a kánikula a hétvégén már hűvösebb lesz, tervezhetünk nehezebb étellel is. Mint minden tészta a különböző nudlik és a gnocchi is nagy kedvencem. Egy kitűnő hordozófelület, amelyhez a jól összeválogatott kiegészítők tesznek tökéletes fogássá. Ez egy olyan válogatás, ahol három ország alapanyagai keverednek elképesztő ízorgiává.
Baconos-camembertes gnocchi
Hozzávalók:
50 dkg gnocchi
15 dkg kockázott bacon
pár szelet bacon
20 dkg érett camembert
besamel-mártás
bors
Elkészítés:
A sajtot apró kockákra vágjuk. A gnocchit hagyományos módon megfőzzük. Adjunk hozzá annyi besamel-mártást, hogy vastagon maccsos legyen. Szórjuk rá a szalonnát, borsozzuk meg, adjuk hozzá a camembert is, majd óvatosan forgassuk össze. Öntsük tűzálló tálba, fedjük le bacon szeletekkel, majd 180 fokos süssük addig, míg a szalonna szép ropogós lesz.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Férfi vagy női
Macskaőrség: A dzsungel digitális állatai
Napi videó: Airbus drón
Napi fotó: Extázis
Az olasz és francia konyha isteni keresztezése. Egyszerű és gyors recept. A tökéletes fúziós-konyha.
Gnocci Camembert-szószban
Egyszerű recept, határozott ízek, finom összhatás, és a végeredmény egy isteni étel.
Gnocci pikáns gombamártással