Ennél egyszerűbb már nem is lehet egy desszert, mégis fantasztikusan finom. Tulajdonképpen csak édes sütőtök és tejszín kell hozzá, és valami isteni nyalánkság születik. Alig pár perc munka van vele, bár egy kis várakozásra a sütés és a kihűtés miatt szükség van.recept édesség krém sütőtök tejszín

Tejszínes sütőtökkrém

 

Hozzávalók:
Kb. 1kg sütőtök
4 dl 30 százalékos tejszín
fahéj
szükség szerint méz

Elkészítés:
Én általában kanadai sütőtököt használok, önmagában finom édes. A sütőtököt kimagozzuk, darabokra vágjuk, és sütőben megsütjük. Ettől nem csak puha lesz, de a benne lévő cukor egy része is karamellizálódik.

Hagyjuk kihűlni, majd kaparjuk le róla a sötétre sült felületet. A szép sárga tökhúst kaparjuk egy tálba, és botmixerrel krémesítsük. Ha a tök nem volt elég édes, kis mézzel édesítsük. Fahéjjel ízesítsük. Négy deciliter tejszínt verjünk habbá, majd óvatosan forgassuk bele a tökkrémbe. Töltsük poharakba. díszítsük tejszínhab rózsával.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.