Ezeket az asztaldíszeket Angel Boralijev bolgár művész faragta sütőtökből.
Tökmadarak
Az egyszerűség tökéletessége
Ennél egyszerűbb már nem is lehet egy desszert, mégis fantasztikusan finom. Tulajdonképpen csak édes sütőtök és tejszín kell hozzá, és valami isteni nyalánkság születik. Alig pár perc munka van vele, bár egy kis várakozásra a sütés és a kihűtés miatt szükség van.
Tejszínes sütőtökkrém
Kakukkfüves-almás sütőtökpüré
Egy ünnepekhez illő különleges köret. Egyszerre édes és fűszeres, sült húsok ideális kísérője. Ízlés szerint lehet krumplipüré-szerűen sűrű, hogy a tányérra rakjuk, vagy szinte mártásként sűrűn folyós, hogy meglocsoljuk vele a húst.
Kakukkfüves-almás sütőtökpüré
Sütőtökös dinsztelt savanyúkáposzta
Szeretem egy ételben, ha egyszerre édes és savanyú. Az ellentétes alapízek fantasztikusan fel tudnak dobni egy fogást. Többek között ezért rajongók a dinsztelt káposztáért. Hagyományosan édes káposztából készül, és ecettel van savanyítva. Itt az édes íz az erősebb, és a savanyú íz a kísérő. De sokkal vagányabb és izgalmasabb, ha savanyú káposztát dinsztelünk. Itt a savanyú íz dominál, és a húsos szalonnával egy kis füstölt ízt is csempészünk bele. Izgalmas és nagyon finom köret születik.
Sütőtökös dinsztelt savanyúkáposzta