Napjainkban visszaesett a sültekhez kísérőként adott gyümölcsök népszerűsége. Az okát nem értem, valószínűleg csak megfeledkeztünk róla, bár a magyar inkább savanyúságos nép. Pedig elképesztően finom íz kombinációkat lehet kihozni a sült húshoz jól megválasztott gyümölccsel. A vadhoz még csak-csak előfordul, de az is inkább erdei gyűjtésű gyümölcsök, és szinte mindig lekvár formájában. Bátran próbálkozzunk gyümölcsökkel. Itt az ősz márton-nap, liba és kacsa szezon. Egy finom sült szárnyashoz isteni ez a körte. Annyira finom, hogy a maradékot este bekanalaztam, mint egy befőttet.
Vörösborban párolt fűszeres körte
Hozzávalók:
8 db körte
4 dl vörösbor
2 evőkanál cukor
1 evőkanál morzsolt kakukkfű
5-6 cm egész fahéj
1 evőkanál keményítő
Elkészítés:
A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk. A körtét lábasba rakjuk, felöntjük a vörösborral. Fontos, hogy a bor ellepje a gyümölcsöt, amennyiben kevés, pótoljuk ki vízzel. Felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot és a kakukkfüvet, majd puhára főzzük. Egy deciliter hideg vízben elkeverjük a keményítőt, és óvatosan belekeverjük a körtébe.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog:
Napi videó:
Napi fotó:
Macskaőrség: