Ez a recept annyira könnyű és egyszerű, hogy a leírása tovább tartott, mint az elkészítése.

Túrós-meggyes lepény

Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
10 dkg vaj
25 dkg túró
50 dkg meggy
5dkg kristálycukor
1dl tej
3 tojás

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a porcukorral, és a sütőporral. A vaj felét felolvasszuk, és kikenjük vele a tepsit. A keverék felét beleszórjuk és elsimítjuk, rámorzsoljuk a túrót, majd a meggyet is beleszórjuk. kicsit lapogassuk le, és simítsuk el. szórjuk meg a kristálycukorral. Szórjuk rá a keverék másik felét, és ezt is simítsuk el.

A tejet a maradék vajjal, 1 vaníliás cukorral, és három tojással keverjük össze. Óvatosan locsoljuk a tészta tetejére. Vigyázzunk arra, hogy sehol se maradjon száraz folt, mert onnan sütés után a por egyszerűen elfújható.

180 fokos sütőben 25 percig süssük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   A legfurcsább pláza

Napi videó:   Amikor a pálya a képernyő

Napi fotó:  Meleg ez a nyár

Macskaőrség:   Nagyon dühös hangok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...