Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Túrós-meggyes lepény

Ez a recept annyira könnyű és egyszerű, hogy a leírása tovább tartott, mint az elkészítése.

Túrós-meggyes lepény

Tovább


Egyszerű meggymagozás

Ha nem találod a meggymagozót, akkor itt egy egyszerű és gyors megoldás.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Különleges ágyneműk

Napi videó:   Trónok harca vs. 80-as évek

Napi fotó:  Bonyolult Selfie

Macskaőrség:   Ki iszik a tejecskémből?

 

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Meggyes Marci palacsintája

Unortodox palacsintatöltés a tél és betegség jegyében.

Fiam lázas beteg volt, és amikor a szülő a gyerek láztól csillogó szemébe néz, könnyebben ellágyul, hogy a kedvére tegyen. Mikor megkérdeztem tőle mit szeretne vacsorára, természetesen azt közölte, hogy palacsintát. Ez azért megnyugtató, mert annyira mégsem beteg. Próbáltam felvidítani, és az mondtam olyan palacsintát csinálok neki, amilyet még soha nem evett. Hálás, kicsit fáradt mosoly volt a köszönet. Körbenéztem a kamrában, megláttam egy fél marcipánrudat, és hirtelen bevillant az ötlet. Közöltem a fiammal, hogy a híres betyár, Meggyes Marci palacsintáját kóstolhatja meg.

Meggyes Marci palacsintája

 

Hozzávalók:
palacsinta
meggylekvár
csokis marcipán

 

Elkészítés:
A palacsintákat vékonyan kenjük meg meggylekvárral, kifejezetten javít rajta, ha valamilyen fűszeres, esetleg kissé alkoholos lekvárt használunk. A palacsintára ráteszünk egy adag marcipánt, reszelhetünk tömböt, felszeletelhetünk rudat, vagy éppen akár minőségi szaloncukrot is.

Ha nem csokoládé bevonatú marcipánt használunk, reszeljunk rá egy kis keserű csokoládét is. Feltekerjük, és kis lekvárdíszítéssel tálaljuk.

 

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Luxus nyomortelep

Napi videó:   Amikor repül az oroszlán

Napi fotó:  Okos bringás

Macskaőrség:   Kampány a kínai macska- és kutyahús-fogyasztás ellen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


2 vödör meggy története

Fahéj, vanília, gyömbér kakukkfű: többféle különleges meggydzsem, ráadásnak némi meggylé, és meggy-öntet. Két nap és két vödör meggy története és receptjei.

Meggy feldolgozása (2013. június 25-26.) Párom története.

Tovább


30 perces receptek - Rumos-meggyes banánkrémleves

Imádom a banánt minden formában, nyersen sütve, süteményben, krémben salátában. Hétvégén találtam néhány túlérett banánt a kamrában, és nem akartam turmixot csinálni belőle, ezért egy gyümölcsleves mellett döntöttem. De kicsit túl akartam lépni a levesen, elmozdulni az édesség felé. Valami izgalmas pikantériát vinni az ízbe. Így született meg a

Rumos-meggyes banánkrémleves

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.