Imádom a banánt minden formában, nyersen sütve, süteményben, krémben salátában. Hétvégén találtam néhány túlérett banánt a kamrában, és nem akartam turmixot csinálni belőle, ezért egy gyümölcsleves mellett döntöttem. De kicsit túl akartam lépni a levesen, elmozdulni az édesség felé. Valami izgalmas pikantériát vinni az ízbe. Így született meg a

 

Rumos-meggyes banánkrémleves

Hozzávalók:
4 nagyobb banán
1 kis üveg rumos-meggybefőtt
0,5 liter tej
6 dl víz
2 kis doboz joghurt
2 evőkanál cukor
fahéj

Elkészítés:
A banánt kevés tejjel leturmixolom. Fazékba öntöm, hozzáöntöm a maradék tejet, a vizet, megszórom fahéjjal. Felforralom, belerakom a cukrot és a joghurtot, és alaposan elkeverem. Újra felforralom, és leveszem a tűzhelyről. Egészen sűrű, szinte főzelékszerű lesz. Ha valaki hígabban szeretné, tegyen még hozzá vizet. Ekkor teszem bele a lecsöpögtetett meggybefőttet. Hidegen és melegen is tálalható.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Látod az állatokat?

Napi videó:   Ha nincs tükörképed, vámpír vagy!

Napi fotó:  Bekapja a fejemet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...