Lepényt nem csak kenyértésztából lehet készíteni, hanem kalácstésztából is. így nem csak sós lepényekkel kísérletezhetünk, hanem édesekkel is. Ez a recept, egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető, és természetesen nagyon finom. Tökéletes arra, hogy ezzel kezdjük meg az édes lepények felfedezését.

Túrós kalácslepényrecept főétel tészta melegétel lepény túrós édes

 

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
3 dl tej
3 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1,5 kávéskanál só
2 evőkanál zsír

50 dkg túró
2 db tojás
4 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
tejföl

Elkészítés:
A tejben kevés cukorral megfuttatom az élesztőt. A lisztben elkeverem a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, elmorzsolom benne a zsírt. Hozzáadom az élesztőt, és tésztát gyúrók belőle.

A tepsibe vagy sütőlapra sütőpapírt fektetek, a tésztát szabadkézzel húzogatva megfelelő méretűre nyújtom. Vastagon megkenem tejföllel.

A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem. beledolgozom a túrót. A tojásfehérjéből kemény habot verek és beleforgatom a túróba. A keveréket rákenem a lepényre.

180 fokos sütőben légkeveréssel készre sütöm.

recept főétel tészta melegétel lepény túrós édes

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel ötvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Ahol nem unalmasak a tűzfalak
Macskaőrség:   Tigrisek és medvék
Napi videó:  136 éves objektív 
Napi fotó: 
Mexikói

recept főétel tészta melegétel lepény túrós édes