Ha megfelelő anyagba temetjük, csodás lesz az átalakulás.

A piacon gyönyörű hagymát kaptam, rögtön vettem belőle tíz kilót. Ahogy sétáltam kifelé, vállamon a zsákkal, a hentesnél gyönyörű borjúhúst pillantottam meg. Nem tudtam neki ellenállni, vedtem egy darabot. Ez a recept ott jutott eszembe.

Temetett borjú

Hozzávalók:
0,5 kg szép borjú vagy marhahús
4-5 fej hagyma
1 fej fokhagyma
mustár
paradicsom

bors
ecet
zsiradék

Elkészítés:
A húst felszeletelem, sózom, borsozom, és megkenem mustárral. A hagymát megtisztítottam és felkarikáztam, a fokhagymát is megpucoltam, és apró darabokra vágtam. Az edényt kikentem zsirral, egy kiskanálni ecetet locsoltam rá, majd ráhalmoztam a hagyma harmadát, a fokhagyma felét. Ráfekttem a hús felét, a hagyma újabb harmad, majd a hús másik fele.  a maradék hagymát és fokhagymát rászórtam a tetejére. Legvégül rákarikáztam a paradicsomot.

Lefedtem, és lassú tűzön addig főztem, amíg a hús megpuhult. Tésztával tálaltam.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  DTV Shredder

Napi videó:   Túl sok horrort néznek a japánok

Napi fotó:  Így is lehet tankolni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...