Egy erdélyi ihletésű recept, Koltói barátainknál készítette el a házigazdánk. Kevés alapanyag, könnyű elkészítés, rövid főzési idő. Mindehhez isteni ízek társulnak. 

Szász pulykatokány 

 

Hozzávalók:
75 dkg pulyka medalion
25 dkg bacon
3 közepes fej hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
só, bors
majoránna
kevés zsiradék

Elkészítés:
A húst megtisztítom, és csíkokra vágom. A bacont felcsíkozom. A hagymát fél-karikákra vágom, a fokhagymát felszeletelem.

Serpenyőben a szalonnát kisütjük. Ha csak kevés zsírt engedett, kipótoljuk. Beledobjuk a fokhagymát és a hagymát, fedő alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, erősen borsozzuk, majoránnával ízesítjük. Előbb erős tűzön pirítjuk, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel, húslevessel, vagy csontlével kipótoljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Old Car City
Macskaőrség:  Csapat játék
Napi videó:   Szappanbuborékok közelről
Napi fotó:  Útitárs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...