A bundás kenyér isteni vacsora, de egyrészt olajszag lesz a lakásban, másrészt vannak olyanok, akik nem bírják az erősen olajos ételeket. Erre nyújt egy kitűnő köztes megoldást a sütőben, tepsiben sütött bundás kenyér. Különféle finomságokkal gazdagabbá tehető, a zsiradék mennyisége pontosan szabályozható, és nehéz olajszag helyett csak finom illat tölti be a lakást. Ez a verzió sajttal és baconnal lett izgalmasabbá téve.

recept melegétel bundáskenyér sütő sült

Sütőben sült baconos bundás kenyér

 

Hozzávalók:
15 dkg bacon
20 dkg reszelt sajt
12 szelet szendvicskenyér
1 kis doboz tejföl
7 db tojás
kevés tej
kevés só

Elkészítés:
A tojást a tejföllel felverem, kevés tejjel folyósabbá teszem.
A cseréptálat kibélelem bacon szalonnával. ráfektetem az első sor kenyeret, meglocsolom a keverékkel. Megszórom reszelt sajttal. Újra egy sor kenyér, rálocsolom a maradék keveréket, megszórom a maradék sajttal.
180 fokon arany barnára sütöm.recept melegétel bundáskenyér sütő sült

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Legszebb karácsonyi vonat
Macskaőrség:  Forró csók
Napi videó: Karddal és tűzzel
Napi fotó: Nem egyszerű sport

recept melegétel bundáskenyér sütő sült