Cheddar, mozzarella és rengeteg fokhagyma.

Nagy rajongója vagyok a bundás kenyérnek, de valljuk, egy kor felett már elég nehéz étel estére. A felszívott olaj megterheli a gyomrot. Ezért kísérletezem újabban a rakott kenyérrel, amely kiváló alternatívákat kínál.  Ebben a receptben is a tojás másodlagos, a finom sajtok dominálnak. A lényeg, hogy ne sajnáljunk semmit belőle.recept melegétel tészta bundáskenyér  sajt cheddar mozzarella fokhagyma

Soksajtos rakott kenyér

 


Hozzávalók:
kenyér
tojás
tejföl
fokhagyma
Cheddar sajt
Mozzarella
kevés vaj

Elkészítés:
Arányokat nem adok meg, mindenki kedve és ízlése szerint állítsa össze.  Kenjünk ki vajjal egy tűzáló tálat.  Kb. fele- fel arányban készítsünk tejfölből és nyers tojásból keveréket. Alaposan verjük fel, legegyszerűbb egy késes mixer használata.. Sózzuk meg,  és sok, nagyon sok tört fokhagymát tegyünk bele. Annyit készítsünk, amennyibe alaposan bele tudjuk áztatni a kenyérszeleteket.  Tegyük félre egy fél órára.

Készítsünk egy másik keveréket, amelybe a tejföl és a tojás mellé némi vajat, és egy jó adag reszelt  mozzarellát  is tegyünk. Sózzuk meg, és a késes mixerrel addig keverjük, míg szinte krémszerű hab lesz belőle.

A kenyérszelet mindkét oldalát áztassuk meg jó alaposan az első keverékben. Fektessünk le egy réteget a tál aljára. Szórjuk meg vastagon mozzarellával, majd Cheddar sajttal. Jöhet egy második réteg kenyér. Ha marad a keverékből, locsoljuk rá a kenyérre.

A második keveréket kenjük el egyenletesen a kenyerek tetején. reszeljünk rá még egy adag Cheddar sajtot.

180 fokos sütőben süssük szép sárgásbarnára.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Az utolsó gyűjtögetők
Macskaőrség:  Macskamentés  
Napi videó:  
Anatómiailag pontos testfestés
Napi fotó: A háború rémei

recept melegétel tészta bundáskenyér  sajt cheddar mozzarella fokhagyma