A molnárka egy klasszikus, kalács jellegű péksütemény, ami szinte teljesen elfelejtődött. Pedig tökéletes alapanyag a kalács jellegű szendvicsek készítésére. Manapság már csak szinte a tormás molnárka ismerős – főleg a színházi büfékből – pedig az édes tészta és a sós krémek vagy felvágottak egy különlegesen finom párosítást adnak. Ez a recept egy különleges lágy és könnyű tésztát ad.recept tészta péksütemény molnárka

Rusztikus molnárka

 

Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg cukor
8 dkg zsír
4 dl tej
1 mokkáskannál só
2,5 dkg élesztő

1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
A tejben kevés liszttel és cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót, az olvasztott zsírt, a cukrot, majd az élesztős tejet. Egyszerűen egy villával, néhány mozdulattal addig keverjük, míg az összetevők nem különülnek el. Lefedjük és duplájára kelesztjük.

Vastagon lisztezett deszkára borítjuk, és liszttel megszórjuk, és alaposan átgyúrjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne tapadjon a tészta.

8 darabra vágjuk, és mindegyikből kb. 12-15 centis rudakat formázunk. Sütőpapírra tesszük, megkenjük a felvert tojással és egy fél órát kelesszük. 180 fokos sütőben szép sötétre sütjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz  közel hetvenötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.