A magyaros hamburgerezés elmaradhatatlan kelléke. Sokkal könnyebb elkészíteni, mint gondolnád.
Klasszikus puffancs
A magyaros hamburgerezés elmaradhatatlan kelléke. Sokkal könnyebb elkészíteni, mint gondolnád.
Klasszikus puffancs
A molnárka egy klasszikus, kalács jellegű péksütemény, ami szinte teljesen elfelejtődött. Pedig tökéletes alapanyag a kalács jellegű szendvicsek készítésére. Manapság már csak szinte a tormás molnárka ismerős - főleg a színházi büfékből - pedig az édes tészta és a sós krémek vagy felvágottak egy különlegesen finom párosítást adnak. Ez a recept egy különleges lágy és könnyű tésztát ad.
Rusztikus molnárka
Hajdanában nálunk hotdogot csak óriás kifliből készítettek. Bevallom, én azt jobban szeretem, mert a rúdra ráhúzva nem csak átmelegítettük, de ropogósra is sütöttük a belsejét. De régóta nálunk is az amerikai kifli hódít, amely egészen puha, és kicsit édes. Ez legalább olyan jó, csak más.
Hotdog kifli amerikai módra
Hozzávalók:
50 dkg liszt
8 dkg vaj
5 dkg cukor
4 dl tej
1 mokkáskannál só
2,5 dkg élesztő
Elkészítés:
Futtassuk fel az élesztőt kevés cukorban a tejben. Olvasszuk fel a vajat, de ne legyen túl meleg. A lisztben keverjük el a cukrot, a sót, keverjük el benne a vajat is, és adjuk hozzá az élesztőt. Egy villával gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, nem igényel hosszú gyúrást. Lefedjük és duplájára kelesztjük.
Kiborítjuk a vastagon belisztezett deszkára, és liszttel megszórjuk, és alaposan átgyúrjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy a gyúrás végére ne tapadjon a tészta.
8 darabra vágjuk, és a virslinél kicsit hosszabb rudakat formálunk belőlük. Sütőpapírra tesszük, ismét a duplájára kelesszük, majd 180 fokos sütőben kb 12-15 perc alatt világosra sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
A friss meleg kenyérnél nincs finomabb. Ez az egyik kedvencem, kívül-belül puha és párnás, a vajtól selymes, és kellemesen sárgás színű.
Vajas bagett