Egy nem túl bonyolult, de igen finom olasz fogás.
Húszévesen megvettem életem első saját szakácskönyvét, egy olasz receptgyűjteményt. Némi nosztalgiával tekintek erre a rizottóra, mert ez volt az első fogás, amit ebből a könyvből elkészítettem, és ez volt az első olyan recept, amelyre nem édesanyám tanított meg, hanem a magam indíttatásából, pontosabban a recept olvasásának élményeként álltam neki a főzésnek.
Risotto Supremo
Hozzávalók:
30dkg rizs
1 csirkemell
15dkg gomba
1 fej hagyma
1dl fehér bor
1l húsleves
10 dkg sajt
zsiradék
só
bors
petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozom, megtisztítom és kockákra vágom. Sózom, és kevés vajon megpirítom.
A gombát felvágom kis zsiradékon, sózom, borsozom. fedő alatt megpárolom, a végén hozzáadom a finomra vágott petrezselymet.
A hagymát kevés zsiradékon megdinsztelem, rádobom a megtisztított rizst, két percig pirítom, majd felöntöm a borral. Két percig párolom, majd hozzákeverem a húst és a gombát.
Felöntöm a húslevest, és addig párolom, amíg a rizs meg nem puhul.
Tűzálló tálba terítem, és meghintem reszelt sajttal. Forró sütőben ráolvasztom a sajtot.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: 11 elfelejtett mesterség