Tejszín, fokhagyma, csirke, sajt, bor: mi más kell egy finom ebédhez. Szinte csak össze kell dobálni, és magától összeáll belőle egy olyan finom fogás, amelytől bárki megnyalja mind a tíz ujját.
Pikáns sajtos csirke
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
5 nagy gerezd fokhagyma
2,5 dl tejszín
6-8 dkg vaj
0,5 dl száraz fehér bor
reszelt sajt
só
bors
pirospaprika
liszt
Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítom, sózom, borsozom, majd megforgatom paprikás lisztben. A vajat felolvasztom, és hirtelen kisütöm a szeleteket. A szépen megpirult szeleteket kiszedem, és félrerakom. A visszamaradt vajon megkapatom az összetört fokhagymát, felöntöm a borral, és feloldom a finom letapadt mázat. Felöntöm a tejszínnel, majd visszateszem a húst. Fedő alatt puhára párolom. Ha megpuhult a fedőt levéve megvárom, amíg besűrűsödik a mártás. Még forrón, megszórom reszelt sajttal.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonkilencezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Klímaváltozás GIF-ekben elbeszélve
Macskaőrség: Kávé-macskák
Napi videó: A szurkolás jövője
Napi fotó: Új horgásztó nyílt a parkban