Egy egyszerű trükkel látványosabbá tehetjük a grillen sült csirkét. Egy nyárs, csirkemell, és sok finom zöldség.
Paradicsomos csirkenyárs
Hozzávalók:
Csirkemell filé
koktélparadicsom
kápia paprika
TV paprika
kisméretű hagyma
tetszőleges fűszerkeverék
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, és szükség szerint felezzük-negyedeljük. A paprikát kb.3x3 centi kockákra vágjuk. A csirkemellet megtisztítjuk, és a képen látható módon „M” formára vágjuk. Fűszerkeverékkel, páccal ízesítjük.
Nyársra húzzuk a hús végét, utána jöhet egy paradicsom, majd újra a hús, ezután jöhet a hagyma, majd újra a hús, majd a paprikák. Ezt ismételgessük addig, míg a „húskígyó” elfogy. Ügyeljünk arra, hogy a hús szorosan ölelje körül a zöldségeket. Így a végén egy olyan nyársat kapunk amin a hús a zöldségek körül kígyózik.
Ezután nincs más dolgunk, mint parázs fölött készre sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Amikor a papír életre kell
Macskaőrség: Az oroszlánkaland szomorú vége
Napi videó: Dinoméretek
Napi fotó: Lógós