Egy igazán ízletes, pikáns szószban úszó húsgombóc? Szerintem istenien hangzik. A recept orosz eredetű. könnyen elkészíthető, és egy óra alatt tálalható.

Orosz húsgombóc

 


Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús
50 dkg darált sertéshús
2 db tojás
1  fej hagyma
50 dkg gomba
35 dkg csemegeuborka
1 evőkanál pirospaprika
2 evőkanál mustár
2 dl tejszín

bors
kevés zsiradék

Elkészítés:
A darált húst egy tálban összedolgozzuk a tojással, majd sóval, borssal fűszerezzük. Pingpong labda méretű gombócokat formálunk belőlük. Kevés zsiradékon egy serpenyőben süssük át.

A hagymát felkarikázzuk, a gombát felszeleteljük, az uborkát hosszában felcsíkozzuk. Vegyünk elő egy tűzálló tálat, a zöldségeket keverjük össze benne, és egyengessük el. A tejszínben keverjük el a pirospaprikát és a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A keveréket locsoljuk rá a zöldségekre, majd a tetejére tegyük rá a gombócokat.

A tálat fedjük le és 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.