Ez az egyik kedvenc zöldköretem sült húsokhoz, de volt már olyan is, hogy pusztán csak ezt ettem vacsorára. Igazán pikáns, a zöldbabnak egészen különleges ízt kölcsönöz. Még megrögzött húsevő barátom is rajongójává vált.
Mézes-csilis zöldbab
Hozzávalók:
40 dkg zöldhüvelyű zöldbab, megtisztítva, főzve vagy párolva
vagy
2 doboz zöldhüvelyű zöldbab konzerv, 400/220 grammos
3dkg vaj
3 evőkanál méz
csilipor
Elkészítés:
Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, ráteszem a mézet, és ízlés szerint megszórom csilivel. Alaposan összekeverem, átmelegítem (a méz felhabzik), és rádobom a zöldbabot. Nagy lángon kevergetés mellett, rákaramellizálom a mézet a zöldbabra.
Most selyemfűmézet használtam. A selyemfűmézet azért kedvelem, mert az ízében engem az igazi borospincék illatára emlékeztet.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenhatezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Tésztagyár valahol Indonéziában
Napi fotó: Mire jó a gumicsizma