Az egyik legfinomabb zöldségköret sült húsok mellé. Bármennyit csináltam is, ebből sosem volt maradék. Nem csak köretnek jó, önmagában, édességként fogyasztva is csemege.
Ha simán répából csináljuk, úgy a legolcsóbb. Tálaláskor különösen jól mutat, ha bébirépa konzervből készítjük. Ebben az esetben párolni sem kell, viszont jóval drágább. És szintén nagyon jól mutat, hogy már kapható mirelit répagolyó is. Ez sem olcsó, de látványos megoldás.
Mézes-csilis-répa
Hozzávalók:
3 nagy répa
1 marék dió
5dkg vaj
2 ek. méz
csilipor
Elkészítés:
A vajat egy serpenyőben megolvasszuk.
Beledobjuk a vékonyra karikázott répát.
Rászórjuk a diót, és addig pároljuk, amíg a répa meg nem puhul.
Akkor megszórjuk a csili porral, é rátesszük a mézet. Óvatosan kevergetjük, hogy a méz mindenhova eljussoson, és kicsit rákaramellizáljuk. Azonnal tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Nehéz az istenekkel, avagy problémás a világvége
Napi videó: Újabb elmebeteg brazil liftes kandi kamera
Napi fotó: Kugli a világ végén