Nincsenek se indián őseim, és nem is erdélyi tiltott medvevadászat zsákmányából lakmározom. Egyszerűen csak lerövidült a név, amikor a gyerekek már harmadszor jöttek kérni repetát. Mindössze ennyi maradt, mert eredetileg medvehagyma-vajas bagett volt. Pár évvel ezelőtt a tévében Jamie Oliver mutatta be olivaolajos-petrezselymes ciabattáját. Ez adta az ötletet a recepthez, hogy gyors uzsonna legyen a társaságnak. A gyerekek is zabálták, baráti sörözés közben is remek sörkorcsolya, csak győzzük folyamatosan sütni.

 

Nem kell hozzá más, mint egy bagett, vagy bármilyen más hasonló cipó. Ezen kívül némi reszelt sajt, és egy adag medvehagymás-vaj. A bagettet hosszában kettévágom úgy, hogy az alsó fele legyen egyharmad, a felső része két harmad vastagságú. Szétnyitom, és alaposan megrakom reszelt sajttal.  Visszateszem a felső részt, és keresztben bevagdosom, mintha fel akarnám szeletelni, de nem vágom át teljesen. A bevágást szétfeszítem, és medvehagymás vajat tömök bele.

Végül a tetejét is megszórom reszelt sajttal. Sütőben ráolvasztom a sajtot, és azonnal, még forrón tálalom.

  Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Titokzatos spirál a sivatagban

Napi videó:   Meghívás a saját temetésedre

Napi fotó:  Kicsit túlpakolták?

Macskaőrség:   Egér a tálban

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...