Szeretem a fasírtok és húsgolyók minden formáját a svédtől kezdve a görögön át, egészen a klasszikus magyarig. Ez a recept most kicsit izgalmasabb, távolabb megyünk érte, az amerikai Tex-Mex konyha  jegyeit viseli. Csípősebb is, mint amit megszoktunk. De a lényeg az, hogy az íze fergeteges.

Mázas baconos húsgolyórecept főétel melegétel húsétel húsgombóc fasírt bacon BBQ csili

 

Hozzávalók:
A gonbóchoz:

70 dkg darált sertéshús
10 dkg apróra kockázott bacon
2dl rizs
1 fej hagyma

bors
cayenne-bors
csili-örlemény
2 nagy gerezd fokhagyma

bacon szeletek

Barbeque-szósz
 

Elkészítés:
A rizst hagyományosan megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, a fűszerekkel ízlés szerint bánunk. A tepsibe betesszük a sütőrácsot. A keverékből 6-7 centiméteres golyókat formázunk, baconbe burkoljuk, és egy más mellé helyezzük a rácsra..

200 fokon 30 percig lefedve, pároljuk. Ezután a gombócokat locsoljuk meg az alatta összegyűlt húslével, majd vastagon öntözzük meg Barbeque-szósszal, és 20 percig fedő nélkül pirosra sütjük. A tepsiben felgyült húslét öntsük egy lapos tálba, és abba állítsuk a megsült gombócokat.recept főétel melegétel húsétel húsgombóc fasírt bacon BBQ csili

  Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Jéghotel egész évben 
Macskaőrség: Vesztesek és győztesek 
Napi videó:  Furcsa horgászat
Napi fotó: Családi wellness

recept főétel melegétel húsétel húsgombóc fasírt bacon BBQ csili