Időnként a család valamelyik tagjára rátör, hogy most nagyon kellene egy kis sütemény. Az ember nehezen vállalkozik rá, hogy nekiálljon sütögetni, hacsak nincs a tarsolyában valami gyors és egyszerű recept. Ez pontosan ilyen: elkészíteni annyi ideig tart, amennyi idő alatt felmelegszik a sütő.

recept főétel tészta sütemény túró joghurt

 

Joghurtos-túrós szelet

Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg túró
20 dkg cukor
4 tojás
3 dl joghurt
1/2 dl olaj
1 csomag sütőpor
1 vaníliás cukor
1 bögre gyümölcs
pici só

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. hozzáadom a joghurtot, az olajat, majd az áttört túrót. A lisztet elkeverem a sütőporral és a pici sóval, kanalanként beleforgatom a a tojásba, majd hozzáadom a gyümölcsöt is.

A tésztát kivajazott tepsibe öntöm, és 190 fokon kb. fél órát sütöm. ha a beleszúrt kés pengéje nem ragacsos, akkor kész van. porcukorral megszórva tálalom.

recept főétel tészta sütemény túró joghurt

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonkilencezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Escape Vista
Macskaőrség:  Dr. Who nyakkendő macskáknak
Napi videó: Csimpánz és az iPAD varázslat
Napi fotó:  Kemény sport

recept főétel tészta sütemény túró joghurt