A nyári kánikulai reggelen nekem sokkal jobban esik egy nagy bögre jeges tejeskávé, mint egy forró fekete. A klasszikus módszer szerint az ember lefőzi a kávét, lehűti, tejet önt hozzá, belekerül a cukor és a jégkocka. Ennél van egy gyorsabb és praktikusabb megoldás: a kávé-jégkocka.

Lefőzünk egy nagy adag kávét, beédesítjük annyi cukorral, ahogy tejeskávénak szeretjük. Kihűlése után jégkocka-készítőbe öntjük, és kifagyasztjuk. Akár több napi adagot is elkészíthetünk előre. Reggel csak kipattintunk annyi kockát a tejbe, amennyire sötétnek szeretnénk. Mire felolvad, kész a jegeskávé.

 

És mellesleg látványnak sem utolsó. És ha még egy gombóc vaníliafagyit is hozzáadunk...

Ha szereted a Toochee Blogot, kérlek szavazz ránk a GoldenBlog versenyen a <> kategóriában. Mindössze három kattintás, mert a te szavazatod is számít. A szavazás névtelen, és teljesen biztonságos.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Aki álmát adta egy életért

Napi videó:   Csak két ember van, aki ezt meg tudja csinálni

Napi fotó:  Nézz mélyen a szemembe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...