Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy igazán finom jegeskávé 

A titka, hogy egy kicsit el kell "rontani".

recept ital kávé jég jegeskávéSokan szeretjük a jeges kávét, egy meleg nyári délután remek hűsítő és élénkítő ital. De ha nem akarjuk túlzásba vinni a koffein bevitelt, vagy az arra érzékenyek időben akarnak elaludni, akkor bizony ki kell hagyniuk ezt az élvezetet. Kapható néhány nagyon kellemes ízű, kész jegeskávé, de az nem olcsó mulatság. Az otthon készült valahogy nem lesz olyan, mint a megszokott.

Ennek az oka egyszerű, van egy kis csalás a dologban. A jegeskávé nem csak kávéból készül, hanem kávé és pótkávé keverékéből. Próbáljuk ki ezt a receptet. Kellemes íz, és alacsony koffeintartalom teszi tökéletessé.

Jeges kávé:
Hozzávalók:
lefőzött kávé
lefőzött pótkávé
tej
tejszín
jég
tejszínhab
fahéj

Elkészítés:

Nincs tökéletes recept, bátran kísérletezzünk, hogy nekünk hogy ízlik a legjobban. Néhány próbálkozással megtaláljuk a számunkra tökéleteset. Nekem a kedvencem 1 rész kávé, 1 rész pótkávé, 1 rész tejszín, és 3 rész tej. Cukor ízlés szerint. Magas pohárba jég, mehet bele minden, tetejére egy tejszípamacs, és egy kis fahéj szórás.
Már csak egy szívószál és egy nyugágy kell.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Élet a szemétlerakóban
Macskaőrség:   Macskák kis helyen
Napi videó:   Így kell fára házat építeni
Napi fotó:  Vendég a házban

 

recept ital kávé jég jegeskávé

Tovább


Az első brit jeges csokoládé recept?

Se nem fagylalt, se nem jeges csokiital, de ez lehet a legrégebbi angol csokidesszert recept.

A Leicesteri Egyetem egyik előadója, Kate Loveman olyan kéziratok között bukkant rá a receptre, amelyek Sandwich grófjának tulajdonát képezték 1668-ban. A 17. és 18. századi angol irodalmat oktató Loveman Samuel Pepys (1633-1703) angol politikus, parlamenti képviselő naplóját lapozgatva botlott bele egy, a csokoládénak szentelt harminc oldalas részletbe.

 "Egészen szokatlan, különös dologként érintett, mert soha azelőtt nem találkoztam még ehhez hasonlóval" - mondta az egyetemi előadó. - Ez nem csokoládéfagylalt, hanem sokkal inkább egy jóval szilárdabb és sötétebb verziója azoknak a jegescsokoládé-italoknak, amelyeket ma kapni a kávézókban." Mint hozzátette, a 17. századi Angliában az ételfagyasztáshoz a legújabb technológiákra volt szükség, így ezek a jeges finomságok óriási luxusnak számítottak".

 A gróf receptjét nagyjából száz évvel azelőtt vetették papírra, hogy ükunokája a legenda szerint feltalálta a szendvicset. Loveman szerint amikor Sandwich grófja az 1660-as években összegyűjtötte receptjeit, a csokoládés finomságok leírásait gyakran a fogyasztásukra vonatkozó biztonsági előírások kísérték.

 "A papírokon egészen komoly figyelmeztetések szerepeltek a veszélyekkel kapcsolatban. A csokoládé orvosság volt, legalább is a 17. századi emberek szerint" - mondta Loveman. Hozzátette, egy orvos például arra figyelmeztetett, hogy a forró csokoládé összetevői álmatlanságot, túlzott nyáltermelést, vagy aranyeret okozhatnak. Az emberek attól féltek, hogy a jeges csokoládé különösen "veszedelmes", és károsíthatja a gyomrot, a szívet és a tüdőt.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Virtuális próbafülke

Napi videó:   Na, ezt csináld utánuk

Napi fotó:  Vajon mi lehet a belépési kód?

(via mti)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Jeges kávé fordítva

A nyári kánikulai reggelen nekem sokkal jobban esik egy nagy bögre jeges tejeskávé, mint egy forró fekete. A klasszikus módszer szerint az ember lefőzi a kávét, lehűti, tejet önt hozzá, belekerül a cukor és a jégkocka. Ennél van egy gyorsabb és praktikusabb megoldás: a kávé-jégkocka.

Lefőzünk egy nagy adag kávét, beédesítjük annyi cukorral, ahogy tejeskávénak szeretjük. Kihűlése után jégkocka-készítőbe öntjük, és kifagyasztjuk. Akár több napi adagot is elkészíthetünk előre. Reggel csak kipattintunk annyi kockát a tejbe, amennyire sötétnek szeretnénk. Mire felolvad, kész a jegeskávé.

 

És mellesleg látványnak sem utolsó. És ha még egy gombóc vaníliafagyit is hozzáadunk...

Ha szereted a Toochee Blogot, kérlek szavazz ránk a GoldenBlog versenyen a <<PopArt>> kategóriában. Mindössze három kattintás, mert a te szavazatod is számít. A szavazás névtelen, és teljesen biztonságos.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Aki álmát adta egy életért

Napi videó:   Csak két ember van, aki ezt meg tudja csinálni

Napi fotó:  Nézz mélyen a szemembe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.