A titka, hogy egy kicsit el kell "rontani".

recept ital kávé jég jegeskávéSokan szeretjük a jeges kávét, egy meleg nyári délután remek hűsítő és élénkítő ital. De ha nem akarjuk túlzásba vinni a koffein bevitelt, vagy az arra érzékenyek időben akarnak elaludni, akkor bizony ki kell hagyniuk ezt az élvezetet. Kapható néhány nagyon kellemes ízű, kész jegeskávé, de az nem olcsó mulatság. Az otthon készült valahogy nem lesz olyan, mint a megszokott.

Ennek az oka egyszerű, van egy kis csalás a dologban. A jegeskávé nem csak kávéból készül, hanem kávé és pótkávé keverékéből. Próbáljuk ki ezt a receptet. Kellemes íz, és alacsony koffeintartalom teszi tökéletessé.

Jeges kávé:
Hozzávalók:
lefőzött kávé
lefőzött pótkávé
tej
tejszín
jég
tejszínhab
fahéj

Elkészítés:

Nincs tökéletes recept, bátran kísérletezzünk, hogy nekünk hogy ízlik a legjobban. Néhány próbálkozással megtaláljuk a számunkra tökéleteset. Nekem a kedvencem 1 rész kávé, 1 rész pótkávé, 1 rész tejszín, és 3 rész tej. Cukor ízlés szerint. Magas pohárba jég, mehet bele minden, tetejére egy tejszípamacs, és egy kis fahéj szórás.
Már csak egy szívószál és egy nyugágy kell.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Élet a szemétlerakóban
Macskaőrség:   Macskák kis helyen
Napi videó:   Így kell fára házat építeni
Napi fotó:  Vendég a házban

 

recept ital kávé jég jegeskávé