Mostanában kevesebb időm jut főzésre, és ezért előny élveznek a könnyen elkészíthető receptek. De ez nem lehet akadálya annak, hogy igazán ízletes fogás készüljön. Ez a recept sem bonyolult, egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Cserébe egy fantasztikus ízbombát kapunk.recept főétel melegétel húsétel húsgombóc sertés gomba sajt szósz vargánya csiperke

Húsgombócok gombás sajtszószban

 

Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús
30 dkg gomba

bors
fokhagyma
1 tojás
kakukkfű
néhány szelet szárított vargánya
2 dl tejföl
2dl tej
15 dkg reszelt sajt
kevés zsiradék
kevés liszt

Elkészítés:
A darált húsba beleütjük a tojást, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tört fokhagymával ízesítjük.  Kb. 3 centiméter átmérőjű golyókat formázzunk, majd sós vízben megfőzzük.

A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, kevés zsiradékon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, mozsárban törjük össze a kakukkfüvet és a szárított vargányát, és ezzel is ízesítjük. Amikor megpárolódott, megszórjuk liszttel, átpirítjuk, felöntjük tejjel. Besűrítjük, hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajtot. Addig kevergetjük, amíg a sajt el nem olvad.

A húsgombócokat a gombás sajtszószba tesszük, forrón, tésztával tálaljuk.

recept főétel melegétel húsétel húsgombóc sertés gomba sajt szósz vargánya csiperke

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept főétel melegétel húsétel húsgombóc sertés gomba sajt szósz vargánya csiperke