A  jóféle pörköltekhez, ragukhoz sokkal jobban szeretem a már megszokott tört vagy hagymás burgonyánál a különböző burgonya alapú kroketteket, fánkokat. Szebb, elegánsabb, és nem mellékesen mennyivel finomabb. Ez a recept a hagyományos, klasszikus burgonyafánk egy fűszeresebb, kicsit ízesebb, izgalmasabb változata. És hogy mivel ettem párnácskákat a hétvégén? Pénteken megismerhetitek a receptet.

recept főétel melegétel köret burgonya fánk

Hagymás burgonyapárnácska

 

Hozzávalók:

65-70 dkg krumpli
liszt
1 nagy fej hagyma
1 tojás
1d l tej
1 teáskanál cukor
2 dkg élesztő

kevés zsír
olaj

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben  A krumplit megfőzzük, a hagymát megdinszteljük, a krumplit rávágva hagymás burgonyát csinálunk. Megvárjuk amíg kihűl, és áttörjük. 
A tört krumpliból egy laza halmot csinálunk. Most jön a trükk: a lisztből ugyanakkor a halmot öntünk mellé. Ezek után az összes hozzávalót egy tálba öntjük, és tésztát gyúrunk belőle. Elsőre soknak fog tűnni a liszt, de a végére gond nélkül felveszi a tészta. Ha ragad, kis lisztet még adhatunk hozzá. Takarjuk le és kelesszük duplájára. Lisztezett felületen ujjnyi vastagságra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval szaggatjuk. Bőséges, forró olajban kisütjük.

recept főétel melegétel köret burgonya fánk

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonkilencezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  9+1 igazán lapos hely
Macskaőrség:  Catvengers - Macska bosszúállók
Napi videó: Szír otthonok 2016
Napi fotó:  Én sem jönnék elő

recept főétel melegétel köret burgonya fánkrecept főétel melegétel köret burgonya fánk

recept főétel melegétel köret burgonya fánk