Nagyon szeretem azokat a süteményeket, amelyeknek krémsajt az alapja. Semleges íze nem torzítja a végleges összképet, de sűrűsége, zsírossága más struktúrát, és más alapízt ad a tésztának. Ez a sütemény tényleg nagyon gyors, mire felmelegszik a sütő, annyi idő alatt kikeverhető. Tetszőleges gyümölcsökkel, diófélékkel díszíthető.
Gyors krémsajtos piskóta
Hozzávalók:
3 dl friss krémsajt
2 dl olaj
4 dl cukor
9 dl liszt
4 tojás
1 sütőpor
fél mokkáskanál só
Elkészítés:
A hozzávalókat egész egyszerűen összekeverjük. Vajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és elsimítjuk. A nyers tésztába tetszőleges gyümölcsöket, vagy csokidarabokat nyomkodunk.
170 fokra melegítsük fel a sütőt, majd rakjuk bele a tepsit. Ekkor vegyük 160 fokra, és süssük 30-35 percig. (Tűpróbával ellenőrizzük)
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: 25 első és utolsó
Macskaőrség: Szökött leopárd Londonban
Napi videó: Riporterek téli bakijai
Napi fotó: Odament egy kis simogatásra