Az ÁFA- csökkentésnek hála jelentősen leesett a sertéshús ára. A korábban drágának számító karaj is elérhetővé vált. Volt, ahol akciósan 1000 forint körül lehetett hozzájutni. A piacot és a húsárakat látva rögtön beugrott egy régi emlék, egy kellemes görög töltött fogásról. Rögtön adta magát a lehetőség, hogy újra elkészítsem karajból.

recept főétel melegétel húsétel sült görög karaj zseb

 

Görög töltött karajzseb
Hozzávalók:
sertéskaraj
fetasajt
kápia vagy piros kaliforniai paprika
lilahagyma
bazsalikom
gyros fűszerkeverék

Elkészítés:
A kicsontozott megtisztított karajt két centiméter vastag szeletekre vágjuk. Középen behasítjuk, és csaknem teljesen átvágjuk, hogy zseb alakuljon ki.
A hagymát és a paprikát apró kockákra vágom. A sajtot villával összetöröm, bazsalikommal fűszerezem, ízlés szerinti mennyiségben hozzákeverem a hagymát és a paprikát. A keveréket belenyomkodom a húszsebbe. A húst bedörzsölöm gyros fűszerkeverékkel. Zsiradékkal kikenek egy tűzálló tálat, és lefedve párolom. Ha megpuhult, leveszem a fedőt, és pirosra sütöm, Közben locsolgatom a húslével.recept főétel melegétel húsétel sült görög karaj zseb

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonkilencezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  20 gyönyörű fürdőkád
Macskaőrség:  A világ legöregebb macskája
Napi videó: Buborék-trükk
Napi fotó:  Fel kellett volna húzni az ablakot

recept főétel melegétel húsétel sült görög karaj zseb