Nagyon szeretem a májat, nem csak finom, de egészséges, és ezek felett még olcsó is. Csirkemáj, pulyka máj, nem hizlalt kacsamáj, hasonló íz, mégis megkülönböztethető jellegzetességekkel. Egy egy könnyen és gyorsan elkészíthető fogás, mégis különbözik a hagyományos elkészítési módoktól. És az íze…recept főétel húsétel melegétel belsőség csirkmáj gomba paradicsom

Gombás-paradicsomos csirkemáj

 

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
20 dkg gomba
3 fej vöröshagyma
4-5  gerezd fokhagyma
1 kis doboz paradicsomszósz
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál majoranna

bors
2 dl víz
2 evőkanál csirkezsír vagy egyéb zsiradék

Elkésztés:
A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A májat megtisztítjuk és részeire vágjuk.

Egy serpenyőben a zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a gombát, és kicsit megpirítjuk. Most jön bele a sűrített paradicsom és a máj, átforgatjuk, kifehéredésig sütjük. Ezután meghintjük a paprikával, a majorannával, sózzuk, borsozzuk. Aláöntjük a vizet, átforgatjuk, és fedő alatt kb. 15 perc alatt készre pároljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.