Itt a nyár vége csalhatatlan jele a színes paprikák érkezésének. Hatalmas gyönyörű zöld, sárga és piros kaliforniai és más fajtájú paprikák jelennek meg a piacon. A vastaghúsú, harsány ropogással harapható paprika tökéletesen alkalmas arra, hogy egy gyors pirítás után kerüljön a tányérunkra. Így kívül sült, belül nyers finomság lesz belőle. Ebben a receptben is a paprika színesíti a tányérunkat.recept melegétel főétel húsétel főtt tarja gomba paprika

Főtt-sült tarja pirított zöldséggel

 

Hozzávalók:

40 dkg főtt füstölt tarja
4 fej hagyma
30-40 dkg gomba
1 zöld kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
3-4 gerezd fokhagyma
bors

zsiradék

Elkészítés:
A gombát és hagymát felszeleteljük, a paprikát felkockázzuk.
A főtt tarját felszeleteljük, megborsozzuk, összetört fokhagymával megkenjük. Kevés zsiradékon mindkét oldalát megsütjük, majd félretesszük. A zsiradékra dobjuk rá a hagymát és a gombát, és nagy lángon pirítsuk meg. Félidőben dobjuk rá a felkockázott paprikát, és pirítsunk rá, hogy kívül sült, belül ropogós legyen. Tálaláskor halmozzuk a tarjára.

recept melegétel főétel húsétel főtt tarja gomba paprika

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Hurrikán és áradás  
Macskaőrség: Vadászok és orvvadászok  
Napi videó:  
Sünifürdetés  
Napi fotó: 
És azután jött az apály

recept melegétel főétel húsétel főtt tarja gomba paprika