Számomra az egyik legkedvesebb párosítás a csirke és a tejszín. Csodálatos alapja bármilyen hozzáadott íz kompozíciónak. De a legegyszerűbb alapváltozat számomra az egyik legkedvesebb. Gyorsan elkészíthető, olcsó, és nagyon finom. Én így csinálom:
Fokhagymás, tejszínes csirke
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
4-5 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
5 dkg vaj
liszt
só
bors
pirosparika
Elkészítés:
A csirkemellet besóztam, borsoztam, kicsit félreraktam.
Megpucoltam a fokhagymát, és felszeleteltem vékonyan. A hússzeleteket megforgattam paprikás lisztben. A vajat felolvasztottam, és hirtelen kisütöttem a hússzeleteket. Kiszedtem és a visszamaradt zsiradékon megkapattam a fokhagymát, ráöntöttem fél deci vizet, és visszatettem bele az elősütött hússzeleteket, majd felöntöttem 2 dl tejszínnel.
Fedő alatt pároltam, amíg a hús meg nem puhult, és a tejszínes szaft besűrűsödött.
Köretnek mézes-csilis répát, és kukoricás rizs adtam hozzá.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Lánctalpas csodaszék
Napi fotó: Ez duplán szemét dolog
Macskaőrség: A cica nagyot álmodik