Egy fantasztikus erdélyi húsos egytálétel, nem hagyományos savanyú káposztából, hanem édes fejes káposztából készül. Hideg hónapokban egy tökéletes átmelengető fogás, de nyáron bográcsban elkészítve az igazi. Elkészíteni könnyű, az eredmény mégis fantasztikus.recept főétel melegétel egytálétel káposzta hús Erdély

Erdélyi káposzta

 

Hozzávalók:
50 dkg sertéshús
70-75 dkg fejes káposzta
2-3 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
zsiradék
1 csokor kapor
1 paprika
1 paradicsom
liszt
pirospaprika
Kávéskanálnyi ecet

Elkészítés:
A húst megtisztítom és felkockázom.  A hagymát apróra vágom. A paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk és felkockázzuk. A káposztát felkockázzuk.

Kevés zsiradékot teszek a bogrács aljára, s a hagymát megdinsztelem rajta. Ráteszem a húst, az összetört fokhagymát, sózom, és a vágott kaprot is hozzáadom. Alaposan átforgatom, és a hús kifehéredéséig, néha megkeverhetve pirítom.

Kevés vízzel felöntöm, csupán annyival, hogy a húst éppen ellepje. Kis tűzön félpuhára főzöm. Addig főzöm, amíg félig megpuhul, hozzáadom a kockára vágott káposztát is. Ha megpuhult minden, akkor egy paprikás rántással berántom.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.