Egy kis hedonista tobzódás a csokoládéban. Egy tepsi isteni, vastag foszlós, hihetetlenül puha kakaós csiga, amit megkoronázunk még egy vastag, fényes, sötét csokimázzal.recept sütemény tészta csiga csoki dupla

Duplán csokis csiga

 

Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
10 dkg cukor/vaníliás cukor
10 dkg vaj
4 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 mokkáskanál só

Töltelék:
3 dkg vaj
kakaópor
kristálycukor

Csokimáz:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tej

Elkészítés:
A tejben kevés cukorral megfuttatom az élesztőt. Elkeverem a lisztet a sóval és a cukorral, minél több benne a vaníliás cukor, annál finomabb. Hozzáadom az olvasztott vajat és az élesztős tejet. Tésztát gyúrok belőle, míg el nem válik az edény oldalától.

Lisztezett deszkán centiméter vastag téglalappá nyújtom. Felolvasztom a 3 dkg vajat és megkenem vele a tészta tetejét. Vastagon megszórom fahéjjal, majd cukorral.

A hosszabb oldala mentén feltekerem és 5 centis darabokra vágom.

Sütőpapírral kibélelek egy tepsit, és egyenletes távolságra beleállítom a tekercseket. Meleg helyen duplájára kelesztem.

180 fokos sütőben aranybarnára sütöm.

A csokimázhoz a vajat kis edényben kis lángon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Felforraljuk, és ha a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről, és belekeverjük a kakaót. Alaposan dolgozzuk el, hogy ne legyen csomós. Melegen ráöntjük a süti tetejére, és egyenletesen eldolgozzuk. Megszilárdulása után már fogyasztható is. Ha addig kibírjuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint  kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád